Diabetes

Ste že imeli pregled za sladkor v krvi? Danes veliko nosečnicam na pregledu ugotovijo povišan sladkor v krvi. Kako preprečimo da se nam bo to zgodilo, oziroma ukrepamo če se je žal že?

0
517

Pomembno je gibanje

Diabetes lahko poskusimo preprečiti na več načinov. Alja že od samega začetka pazi, da se dovolj giba. Vsak dan gre na sprehod vsaj za eno uro ali celo dve. Če vas diabetes že pesti, je še bolj priporočljivo, da greste po vsakem obroku na sprehod za približno 15 min. NA ta način celodnevni sprehod razbijete na več delov.

Preprečite diabetes z prehrano

Obroke je dobro prerazporediti in uživati ogljikove hidrate, ki so manj procesirani in z več vlakninami.

Alja pa je zasledila še en poseben recept s posebnimi začimbami, ki pomagajo uravnavati sladkor v krvi in preprečevati diabetes na naraven način.  Najbolj značilni predstavnici teh začimb sta cimet in ingver, ki pa med drugim pomagata tudi proti slabosti.  Ta dva recepta vam bosta koristila tudi, če se prehranjujete zunaj doma, ste še v službi in nimate možnosti priprave hrane ali v drugih primerih.

Recept za sladko hrano
1 žlička cimeta, 1 žlička ingverja, ½ žličke klinčkov, ½ žličke pimenta (oz. jamajškega popra) , ¼ žličke muškatnega oreščka
Recept za slano hrano
1 žlička kumine, 1 žlička kurkume, ½ žličke pimenta, ¼ žličke koriandra, ¼ žličke ingverja, ščepec cimeta, ščepec rožmarina

Iz teh začimb si zmešajte svojo mešanico začimb, ki jo nato dodajate jedem. Lahko pa žličko teh začimb tudi zmešate s toplo vodo in si naredite napitek.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here