Hrana za razvoj možganov

0
369

Živjo mamice, Alja tukaj z vadbene klinike. Se kdaj morda sprašujete o nosečnosti, ali obstaja kakšna posebna hrana, ki bi vplivala na boljši razvoj možganov vaših dojenčkov. In dejansko obstaja. Vam bom kar naštela nekaj elementov oz. snovi in boste videli, če jih morda lahko pogosteje vključujete v vaše jedilnike.

Vitamina A in D

Se že slišale za vitamina A in D, seveda, to sta v maščobi topna aktivatorja in delujeta nekako vzajemno en z drugim. Ne sme biti preveč enega in premalo drugega in obratno. Največ jih najdemo recimo v olju jeter polenovke, v angleščini cod liver oil, če ste mogoče slišale. To dejansko lahko dobite najlažje v obliki prehranskega dodatka ampak morate kupiti kvalitetnega. Maslo, ampak ne katerokoli, sploh ne tako iz trgovine, surovo maslo iz surovega mleka in od pašnih živali. V bistvu vse kar vam bom sedaj naštela velja za pašne živali, ekološke, bio in pripravljene iz surovih mlečnih izdelkov. Se pravi surovo maslo, jajčni rumenjaki, nosečnica lahko poje tudi 3 ali več jajčnih rumenjakov na dan, je ogromno hranil notri, in potem naprej, če nadaljujemo, vitamin K2.

Vitamin K2

Vitamin K2 najdemo ponovno v maslu, v rumenjakih in jetrcih. Jetrca so super, super živilo, samo, če jih jeste od pravih živali. Ne morete jih kupiti v navadni trgovini, morate poiskati res dober vir. Holin, holin in K2, to sta ključna, ključna faktorja pri vzpostavljanju, pri izgradnji živčnih ovojnic in mielinizaciji. Se pravi holin pa najdemo zopet v jetrcih in rumenjakih. In potem sledi še DHA kislina, spada v bistvu v skupino omega 3 maščobnih kislin. Najdemo zopet v olju jeter polenovke, v jetrcih, maslu in rumenjakih. Zink, najdemo v rdečem mesu in morskih lupinarjih in pa ključnega pomena je tudi holesterol.

Tudi holesterol je pomemben

In ga dejansko tudi potrebujemo. Holesterol najdemo v mlečnih izdelkih in živalski maščobi. Slednji, se pravi holesterol, zelo zelo vpliva tudi na razvoj naših drugih možganov. Kaj pa so naši drugi možgani? Da, prebavila, prebavila so dejansko naši drugi možgani in so tudi ključnega pomena. Se pravi, skrivnost je razkrita, to je recept za odlično podlago za razvoj dobrih možgančkov, dobrih možganskih celic, hrbtenjače in vseh teh živčnih povezav. Nadaljuje se pa vse po porodu, tudi z ustrezno stimulacijo teh dobro ustvarjenih celic. Čau!

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here