Hemeroidi

Imate težave s hemeroidi? Tudi Alja jih ima, pa je mislila da se ji to ne more zgoditi.

0
516

Alji so se pojavili hemeroidi. Sicer ni bilo nič hujšega, zgodilo pa se je takole. Pretekli vikend je bilo slabo vreme, Alja je bila doma s svojim triletnikom. Bila sta veliko po igralnicah in med tem, ko se je on igral, je Alja sedela po turško na tleh in brala knjigo. Poizkusila se je tudi nekaj gibati, vendar sta ji preveč sedenja in premalo gibanja dala neprijeten občutek v zadnjiku. Občutek je imela kot da je vse zacvetelo in da jo hlačne tam drgnejo in povzročajo določeno stopnjo neugodja in bolečine.  Ni pa bilo krvavitev ali kaj hujšega. Točno pa je vedela, da mora čimprej na čim daljši sprehod.

Kaj je Alji pomagalo pri boju s hemeroidi?

Že takoj v ponedeljek se je odpravila na Rožnik, torej je naredila prižblično uro in dvajset minut dolg sprehod. Že naslednje jutro je bilo bolje, sprehod je ponovila. Medtem je imela tudi vadbo za nosečnice, več razgibavanja, manj in bolj pravilno sedenje in še več daljših sprehodov. V dveh dneh je bilo vse spet tako kot mora biti.

To je bil res dober pokazatelj, da se v nosečnosti res ne smemo zapustiti, kar se tiče prevelike količine sedenja naenkrat in premalo hoje v istem dnevu. To pa ne koristi samo za preprečevanje hemeroidov, ampak tudi za cel spekter drugih o katerih Alja sproti govori v njenih vlogih. Lahko bi pomagale tudi tople kopeli, umivanje, čistoča, ustrezno spodnje perilo, način brisanja po dolgi potrebi, hidriranje ali naravne kreme. Pri Alji je na srečo zadostoval daljši sprehod in manj sedenja.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here