Zakaj imam krče v trebuhu med nosečnostjo

0
20716
Nosečniški trebuh
Nosečniški trebuh

Kot nosečnica bodite pozorne na svoje telo. Lahko se pojavi trd trebuh, slabost, krvavitev, krči v trebuhu, zato bodite pozorne na vsak nov simptom.

Kot nosečnica boste verjetno veliko bolj pozorni na svoje telo in boste vsak nov simptom takoj opazile. Določeni simptomi so povsem običajni, trebušni krči pa sicer niso eden izmed najpogostejših simptomov, zato lahko pri nosečnici sprožijo zaskrbljenost.

Brez panike, krči v trebuhu med nosečnostjo niso redki in so običajno neškodljivi. Eden od razlogov za trebušne krče v nosečnosti je lahko implantacija jajčeca. To se zgodi, ko se oplojeno jajčece zasidra v maternico. Krči ali zategovanje, ki ga čutite v trebuhu, lahko izvirajo iz dejstva, da se vaša maternica prilagaja novim razmeram. Vaš trebuh raste, vaš dojenček pa je tudi vse večji. Zato se lahko krči pojavijo tudi proti koncu drugega trimesečja nosečnosti.

Vaše mišice, vezi, žile in organi okrog maternice so med nosečnostjo intenzivno prekrvavljeni, zato se raztegnejo za podporo maternici. Vse to vodi do krčev v trebuhu. Običajno krči niso močni. Če je bolečina vedno močnejša ter jo spremljajo povišana telesna temperatura, mrazenje in močni krči, morate nemudoma poklicati svojega zdravnika.

V večini primerov pa so trebušni krči neškodljivi. Ko se pojavijo, se ulezite ali usedite in dvignite stopala. Z udobnim položajem bodo krči izginili. Krče jemljite kot naravni signal, da vaš otrok raste.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here