Spanje nosečnice

Kako udobno spati v času nosečnosti, si poglejte v video blogu naše Alje.

0
309

Tudi ko spite ali počivate je vaše telo podvrženo silam gravitacije, ki vplivajo na vaše sklepe, na vaše mišice, tkiva, na lego maternice in zarodka. Zato ni čisto vseeno kako spite, a vseeno vam mora biti udobno. Najbolj zaželjen položaje je na levem boku. Takole si lahko podložite ledveni del. Roko podložite tako, da so ramena poravnana, da med kolena vstavite blazino tako, da je medenica poravnana, pod glavo imate blazino tako, da je glava ves čas v podaljšku hrbtenice.

Več načinov za udobno spanje nosečnice

Se pravi, levi bok je boljši od desnega zato, ker je maternica na levi strani, po domače povedano, malce večja in je veliko boljše če se otroček s hrbtom vleže na levo stran, kot na desno. To izveste tudi v moji delavnici in v ostalih materialih. Meni je seveda najljubši desni bok, ravno obratno, zato včasih kombiniram. Malce leva malce desna, včasih tudi tako napol ležeč položaj na hrbtu s pokrčenim kolenom. Vedno si podlagam z blazinami krivine hrbtenice in medenico. Lahko pa si dejansko zamislite položaj na trebuhu, če pri tem uporabite recimo obroč za plavanje. Ali pa si okoli zgradite obzidje iz blazin, da trebušček pride v umesni del. Še posebno primerno za tiste, ki imate postrenalno obrnejne otročke. Tudi ta položaj vam mora ustrezati, pasati in ne smete čututi nobenega pritiska ali česarkoli vam telo govori, da ni v redu. Upoštevajte vse znake vašega telesa.

Kako se dvigujemo? Takole se dvigujemo preko boka s postelje in vedno stisnemo popek. Ko se obračamo v postelji skučajmo imeti glavo v stiku z blazino, sploh če imamo diastazo rektusov.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here