Konjiček

Dojenček v položaju konjička lovi ravnotežje, ker želi ohraniti pokončen trup. Pri tem krepi trebušne mišice in globoke stabilizatorje trupa.

0
349

Ko vaš dojenček že samostojno sedi, si ga lahko takole posadite v naročje. Da skupaj z njim lahko telovadite oz. izvajate gibalne aktivnosti, ki so koristne za oba. Tako za mamico kot dojenčka.

Dojenček lovi ravnotežje

Dojenček v tem položaju lovi ravnotežje, ker želi ohraniti pokončen trup. Pri tem krepi trebušne mišice in globoke stabilizatorje trupa. Mamica pa prav tako pri taki vaji krepi trebušne mišice oz. trebušno steno in globoke mišice trupa, ki so postale šibkejše med nosečnostjo in po porodu. K tem mišicam pa spadajo tudi mišice medeničnega dna. V takem položaju tudi raztegujem skrajšano prsno mišico, ki je skrajšana zaradi veliko nošenja dojenčka in dojenja. Na ta način izboljšujem držo, krepim ramenski obroč in stabiliziram lopatice.
Mamice, če imate pri tem težave z zapestiji, da vas bolijo, pri tej vaji naredite pesti. Ali pa le z zadnjico drsajte po tleh in se premikajte naprej kot polžek ali gosenica. Če vas še vedno boli, te vaje raje ne izvajajte.

Različice po težavnosti

Lahko izmišljujemo različne položaje. Lahko smo v pozi samo na treh okončinah. Vmes lahko z eno roko pomahamo, med tem ko sta obe nogi na tleh. Ali privzdignemo nasprotno nogo, nasprotno roko. Dvigujemo zadnjico in se premikamo narej in nazaj. Pri tem se pogovarjamo z našim dojenčkom. Moja Nika Luna je v tem videu stara dobrih 9 mesecev. Že mesec samostojno sedi. Včasih pa se še vedno prekucne. Zato je bila takšna vaja svetovana s strani razvojne fizioterapije. Tako lovi ravnotežje z vseh strani.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here