Borelija v nosečnosti

Borelioza v nosečniškem času. Kako reagiramo, če sumimo, da smo okužene.

0
1078

Živjo, en lep pozdravček iz mojega 31. tedna moje druge nosečnosti. Tokrat se vam javljam z enim posebnim opozorilom, da bom morda komu drugemu preprečila te nevšečnosti. In sicer smo ugotovili, da imam poleg povabljenega prebivalca v mojem trebuščku. Imam tudi nepovabljene prebivalce oz. imam nepovabljeno prebivalko, bakterijo borelijo.

Nepovabljena prebivalka, bakterija borelija med nosečnostjo.

Zgodilo se je nekako 6 do 8 tednov nazaj, ko me je pičil komar. Vsaj mislim tako. Bom pokazala, da se vidi, tukaj je znak, kje je nastal. Bil je klasičen pik od komarja, srbeč in tam nekje, recimo 4 do 6 tednov ni izginil, ampak ni bilo nič posebnega. Kot vedno svež pik od komarja. Jaz sem ga že začela opazovati kako to, da ne izgine, čudno, mogoče zaradi nosečnosti. Tudi drugi piki komarjev so me dlje časa srbeli.

No, in potem se mi je pred 14. dnevi pojavil ta rdeč izpuščaj. In pred enim tednom še ta obroček okoli, ki pa seveda ni čisto tipičen za borelijo. Pri boreliji je bolj tipičen, da centralno začne bledeti potem pa se dela ta okrogel kolobar okoli. Pri meni pa je v bistvu centralno rdeč in ta drugi kolobar okrog je tudi homogeno rdeč, vendar manj intenživne barve.

Zato sem šla prejšnji teden k splošni zdravnici. Vendar je bila moja na dopustu in je nadomestna zdravnica rekla, da ni skrbi. Nato je moj manualni terapevt, katerega omenjam tudi v mojih blogih, ko sem šla na terapijo rekel, to meni zgleda kot borelija. Rekla sem ja, meni tudi, samo mi je zdravnica rekla da ni. In je rekel, da je bolje, da grem preverit še na bioresonanco.

Preventivni pregled pri bioresonančarju

Mi je priporočil najboljšo bioresonančarko v Ljubljani, ki sem mimogrede ugotovila, da je tudi moja stranka in je sedaj noseča. Tako da sem šla k njej in naredila celotno diagnostiko in žal potrdila borelijo. Tudi sama je bila presenečena glede na izpuščaj, je mislila, da ne bo. In sem se še enkrat odpravila k drugemu nadomestnemu zdravniku, ki je prav tako rekel, da to ni nič in kljub temu, da sem jaz visoko noseča. Poslal me je domov in rekel naj se pomirim in naj ne hodim od zdravnika do zdravnika, ker bom le še bolj zmedena.

Potem sem počakala še nekaj dni, da se je moja osebna zdravnica vrnila z dopusta in sem ji to pokazala in ji razložila in ji tudi povedala kaj je bioresonanca pokazala. In mi je potem dala, hvala bogu, napotnico in tudi urgentno napotnico za infekcijsko kliniko kamor sem se danes odpravila.

Ne boste verjeli, doktorica, takoj ko je videla ta izpiščaj, je rekla, da je to borelija. Sicer so mi delali tudi krvne teste in druge preiskave. Vendar je rekla, da pri večini še ne pokaže tako zgodaj, nekje od 2. do 6. mesecev. Vendar pri tem, če čakamo toliko časa, lahko tvegamo, da se okužba razširi, sploh pa pri meni, ki sem visoko noseča. Tako da je rekla, da je videla že veliko teh atipičnih izpuščajev in da so prisotni pri boreliji.

Antibiotiki proti boreliji v nosečnosti

Potem so mi takoj dali antibiotik intravenozno. Kar dve uri se je iztekal, da je šlo počasi za prvič. Sedaj bom morala 14 dni hodit vsak dan po novo dozo intravenozno antibiotika in potem bomo na novo testirali kri. Prav tako pa bom šla kasneje tudi na bioresonanco testirati, če je bakterija izginila, ker je to zelo trdovratna bakterija.

Ta čas pa bom probala bodrit imunski sistem. Tudi po nasvetih te terapevtke z močnimi, dobrimi probiotiki z dodanim C vitaminom, A vitaminom, kar je tudi ugotovila glede na ostalo stanje. Da v telesu z omega 3 maščobnimi kislinami … kar sem že za sina kupila, ki je imel 3 klope … uporabljam Ledum homeopatsko zdravilo. V bistvu pomaga telesu biti močno v boju proti boreliji. Tako da si moram že kar v vrsto postavit vse te dodatke, ki jih sedaj jemljem. Čeprav prej nisem praktično nobenih.

Držimo pesti, pravijo, da ni nevarno plodu oz. če se ustrezno in hitro zdravi in da tudi prejeti antibiotiki ne škodujejo plodu. Upajmo, da res, upajmo na najboljše. Želim vam sporočiti to, na prvem mestu, da se pazite bodisi klopov, bodisi komarjev, da se zaščitite, kolikor se pač to le da. Jaz sem sicer kupila te naravne repelente vendar mi kaj dosti ni pomagalo. Na žalost je na drugem mestu, če vidite da imate nenavaden izpuščaj, ki ne izgine tudi če vam zdravniki rečejo, da to ni nič, je bolje vseeno, da se malo vztraja. Naj se v bistvu preveri pri specialistih, sploh če sta v roki dve življenji hkrati.

Tako da držimo pesti skupaj, hvala za pozornost tudi v tem prispevku in se vidimo v naslednjem.

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here