Zakaj vas nosečnost še polepša

0
464
par_priakuje

Nosečnost lahko s sabo prinese poplavo nasprotujočih si čustev. Čeprav se tako zelo veselite novega življenja, ki raste v vas, lahko pridejo dnevi, ko ste tako frustrirani glede svojega telesa, da komaj čakate, da bo stvar končana. Ko dojke postanejo večje, se poveča trebuh in se zredite, si boste morda želeli, da bi bili takšni, kot prej.

Ženske, ki so preživele nosečniško otožnost ali celo depresijo pravijo, da je najtežji začetek nosečnosti – takrat še niste videti noseči, ampak zgleda, kot da ste se zredili. Ko se začne videti nosečniški trebušček, bo lažje. Čeprav marsikatera nosečnica uživa, ker je noseča, pa ne uživa, kako zgleda, ker je noseča.

Prijetna presenečenja, ki jih prinaša nosečnost

Prijaznost – Veliko ljudi se, ko vidi nosečnico, avtomatično odzove s prijaznostjo. Morda vam bo kdo odstopil sedež na avtobusu, ali vam pomagal nesi vrečko.par_priakuje

Hitro rastoči nohti – Okoli četrtega meseca začnejo nohti rasti hitreje. To je stranski učinek nosečniških hormonov. So pa lahko nohti mehki in krhki.

Čudoviti lasje – V drugem trimesečju lahko opazite, da so vaši lasje videti zelo zdravi in polni. Las ne zraste več, jih pa zaradi hormonov manj izpade.

Žarenje in sijoča koža – Morda bo kdo pripomnil, da kar žarite. V drugi tretjini nosečnosti boste lahko tudi vi opazili, da je vaša koža videti bolj sijoča ​​kot prej. To je posledica hormonov in dejstva, da skozi telo steče več krvi. Povečan pretok krvi je mogoče videti tudi na koži, kar vam podari sijoč videz.

Večje prsi – Pogosto nosečnice v devetem mesecu potrebujejo že za dve številki večji nedrček, kot prej.

Zelo srečen partner – Čeprav se vam včasih ne zdi, ima vaš partner rad vašo novo podobo. Moški vidi čutnost v bujnih prsih in mehkih krivuljah. Pogled na vaše noseče telo ga nenehno spominja na svojo potenco, in vsi vemo, kako pomembno je to za moške.

Pomembno je, da poudarite pozitivne telesne lastnosti, saj boste tako še bolj samozavestni. Občasno se razvajajte in si privoščite kaj lepega, pa naj bo to pedikura, manikura, novo ličilo ali spodnje perilo. Ostanite aktivni, saj boste tako bolj zadovoljni s svojim videzom in hitrejše okrevali po porodu.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here