Carski rez zaradi strahu pred porodnimi bolečinami

0
491
noseka_s_copatki

Marsikatero nosečnico je poroda in bolečin, povezanih z njim, tako močno strah, da razmišljajo o tem, če se ne bi bilo bolje odločiti za načrtovan carski rez in se temu izogniti. Ko se približuje datum poroda, je občutek nemoči povsem normalen, vendar se je pomembno znati z njim spopasti.

V mislih imejte naslednje: tudi carski rez pomeni bolečino, sicer ne med porodom ali takoj po porodu, temveč kasneje. Čeprav dobite sredstvo proti bolečinam, se mora vaše telo v prvih tednih spopadati s stranskimi učinki operativnega posega v na območju trebuha, s tem povezanimi bolečinami in šibkostjo. Prav tako morate vedeti, da lahko carski rez privede do zapletov, kot so okužbe in zvišana telesna temperatura, kar se lahko zgodi pri vsaki operaciji.

noseka_s_copatki

Pogovarjajte se z nekom, ki vas dobro pozna in mu zaupajte o tem, kako ste se v preteklosti spopadali z bolečino. Če primerjate popadke z drugimi bolečimi izkušnjami, boste morda ugotovili, da ste pogumni in močnejši, kot ste mislili. Popadki so začetek vašega potovanja skozi starševstvo.

Sicer pa porodnišnice zagotavljajo učinkovite metode za lajšanje bolečin (kot je epiduralna anestezija), če bi bilo to potrebno.

Vir: BabyCenter

nosenost-izris

Preberite tudi Kako zmanjšati bolečino med porodom?

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here