Težke noge med nosečnostjo

0
3175
nosecnica

Težke noge med nosečnostjo se pogosto pojavljajo v povezavi s krčnimi žilami. Zaradi hormonov med nosečnostjo pride do večjega raztezanja in širjenja krvnih žil, poleg tega pa se po celotnem krvožilnem sistemu transportira več krvi. Rastoča maternica ima vedno večji pritisk na krvne žile, zato pogosto prihaja do oslabitve pretoka krvi in nastanka krčnih žil in s tem povezanih težkih nog. Če ste dejansko nagnjeni h krčnim žilam ali obstaja nevarnost, da jih dobite, to med nosečnostjo upoštevajte in se o tem pogovorite z ginekologom, saj se lahko stanje med nosečnostjo še poslabša.

Težke noge med nosečnostjo: opozorilo za krčne žile nosecnica

Oba omenjena dejavnika povzročata, da so noge tekom dneva vse težje, stopala pa tako otečejo, da so vam čevlji komajda prav. Mnoge nosečnice kupujejo tudi dodatne udobne čevlje v večji velikosti in nosijo podporne hlačne nogavice. Tudi, če ne najdete nobenih znakov krčnih žil, so težke noge med nosečnostjo povsem normalne.

Olajšanje za težke noge med nosečnostjo

Obstaja nekaj nasvetov o tem, kako ublažiti težke noge. Noge imejte v vsakem položaju (tudi če sedite za mizo) dvignjene, poleg tega se izogibajte dolgotrajnemu sedenju in stanju. Prav tako morate paziti na svojo prehrano, v kateri naj bo več vlaknin. Poskrbite za redno gibanje. Pretok krvi mora biti stalen, zato se izogibajte temu, da med sedenjem noge prekrižate. Občasna hladna prha nog spodbuja krvni obtok. Simptome lajša tudi hladen obkladek ali kura s kremo iz divjega kostanja ali ognjiča.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here