Dojenčkova prva oblačila

Če je bodočim staršem izbiranje pajackov, majčk in kapic za dojenčka v še tako veliko veselje, morajo razmišljati praktično. Za prva oblačila je bolje kupiti le nekaj osnovnih oblačil in počakati na darila ob rojstvu. Poleg tega dojenček tako hitro raste, da je treba nenehno kupovati nova oblačila.

Za začetek zadostujejo štirje bodiji, pajacki, puloverčki v velikosti 56/62. Za otroke, rojene poleti, potrebujemo še tanko jopico in tanko kapico. Pozimi potrebujemo zimsko jaknico ali pajac, toplo kapico, rokavice in krznene copatke. Pazimo, da so izrezi za glavo dovolj veliki, oziroma da imajo oblačila gumbe ali zadrge in podobno, ki jih zlahka zapnemo.

Otroška soba
Otroška soba

Gotovo imate prijatelje ali znance, ki vam lahko posodijo oblačila, ki so jih nosili njihovi otroci. Ali pa pobrskajte za rabljenimi oblačili, ki jih največkrat dobite za veliko manjšo ceno kot če bi kupili nove. Dva vidika sta pri izbiri oblačil za dojenčka še posebej pomembna:

  • Oblačilo mora biti praktično – ima gumbe na ovratniku, je enostavno za oblačenje previjanje (ima gumbe med nogami.
  • Oblačila naj bodo enostavna za pranje. Dojenčku je namreč potrebno večkrat na dan zamenjati oblačila. Na beli se pozna vsak madež – torej, če ne želite vedno pranja pri 95 °C, dajte prednost barvnim oblačilom. Po nekaj mesecih, ko se bo vaš otrok začel gibati in plaziti, je pomembno, da ga oblečete v udobna oblačila, ki ne zdrsnejo in ga ne omejujejo.

Vir: Babilu

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj