OtrokPrehrana in zdravi recepti za otrokaKako ohranimo kakovost uživanja zdrave prehrane

Kako ohranimo kakovost uživanja zdrave prehrane

Konkretni nasveti o kakovosti hrane , kako kljub hitrem tempu današnjega časa, lahko pripravimo kakovostne obroke brez pretiranih odrekanj in priprave kakovostnih živil. Napišite prehranski dnevnik, da boste ugotovili kakšno je vaše prehranjevanje in kako lahko to spremenite. Oglejte si video z certificirano nutricistko Mojco Cepuš.

Enostaven način je, da na primer v nedeljo zvečer skuhamo lonec stročnic in jih hranimo v hladilniku. Tako bomo solati avtomatsko dodajali po nekaj žlic stročnic. Tako bomo dobili beljakovine rastlinskega izvora, pa tudi veliko vlaknin, vitaminov in mineralov. Že oprana solata v zaprti posodi v hladilniku lahko zdrži tudi nekaj dni.

Zelenjavne juhe lahko skuhamo vnaprej in jo damo v skrinjo. Četudi se s tem nekoliko zmanjša vsebnost vitaminov v prehrani, je to vseeno boljše, kot da tega ne bi nič jedli. Odločimo se, da mesa ne bomo jedli vsak dan, ampak trikrat na teden, vmes pa jemo stročnice, kaše, rižote in kvalitetne testenine. To so stvari, ki so pripravljene dokaj hitro.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj