Iški Vintgar

0
1244
reka1
reka1

Iški Vintgar je ena najbolj priljubljenih izletniških točk v okolici Ljubljane, saj s svojo neokrnjeno naravo in čudovitim ambientom privablja številne domače in tuje obiskovalce.

Tickless

Reka Iška je zarezala globoko sotesko, ki je izredno slikovita, čista, polna prekrasnih zelenih tolmunov. Je soteska v pravem pomenu. V poletnih mesecih soteska s svojo hladno reko in gozdom poskrbi, da se ljudje v prijetni senci zadržijo na bregovih reke.

Od gostišča v Iškem Vintgarju vodi po levem bregu reke sprehajalna pot, po kateri v slabe pol ure prispete do slikovitega tolmuna s plažo. Po poti se lahko odpravite tudi z otroškim vozičkom. Pot ni zahtevna in je primerna tudi za majhne otroke. Večino časa je pot položna. Ob gostišču je velik prostor namenjen otroški igri.

V prihodnje bo v čarobnem gozdu zrasla tudi pravljična dežela vil in škratov ter pustolovski park za otroke. Vzdolž sprehajalne poti je veliko prelepih kotičkov za poležavanje, klepet, igro ali piknik ob reki, najbolj pogumni pa lahko tudi zaplavajo, v sicer precej mrzli vodi. Iski_Vintgar

Opis poti

Na južni ljubljanski obvoznici izberete izvoz Rudnik in zavijete proti Igu. Na Igu pa nadaljujete proti Iški vasi. Dobro označeni cesti nato sledite do velikega parkirišča v bližini doma v Iškem Vintgarju.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here