Ali vašemu otroku krema za sončenje škoduje

0
1104

Z rednim in postopnim izpostavljanjem sončnim žarkom nadaljujte tudi poleti, in sicer enkrat na dan okoli 15 minut (oziroma kadar ste doma). Na dopustu pa se od 11. do 16. ure izogibajte soncu. Izpostavljajte se dopoldanskemu soncu, ker telesu vrača vitalnost.

Polona Malovrh Bajželj v videu svetuje, kakšno kremo za sončenje uporabljati in kako prepoznati, da je krema organska z mineralnimi filtri v večjih delcih.

Za otroke uporabite neko zaščitno sredstvo. Kremo za sončenje lahko izdelate sami. Na spletu obstaja veliko receptov s sestavinami, kot so kakavovo maslo in hladno stiskana olja. Te kreme imajo nizek zaščitni faktor in so popolnoma primerne za ure, ko sonce ni najmočnejše. Upoštevajte pa, da imajo te kreme nekoliko krajšo obstojnost in jih je treba porabiti hitreje. Če pa se odločite za nakup kreme za sončenje, je smiselno, da kupite organsko certificirano. Tako se boste izognili kemičnim filtrom, ki so lahko tudi hormonski motilci. Kakšen faktor boste kupili, je odvisno od vas, pomembno pa je poudariti, da od faktorja 20 navzgor ni bistvene razlike. Organske certificirane kreme običajno uporabljajo mineralne filtre v večjih delcih. Zelo enostavno lahko ugotovite, da imate takšno kremo, saj gre za goste bele kreme, ki se jih tudi nekoliko težje nanaša.

Včasih se zgodi, da tudi naravne filtre drobijo v manjše delce, lahko tudi nanodelce. To potem ni več enako, zato bodite pozorni. Če imate težave z nenehnim nanašanjem kreme, lahko uporabljate tudi UV-majice, zlasti pri otrocih, ki so radi dlje časa v vodi.
Ko je čas, da izberete kremo za sončenje, je smiselno, da si na to temo poiščete ustrezno literaturo. Sama sem že pred leti, ko sem iskala kremo za sončenje za svojega otroka, naletela na novičke Za zdravje človeka in narave, kjer se vsako leto zelo posvetijo tej temi in objavljajo teste krem za sončenje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Polona Malovrh Bajželj

Polona Malovrh Bajželj

http://andravita.si/

mag. farm., bioresonančna terapevtka

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here