Zobje med nosečnostjo

0
2399
Skrb za zdrave zobe.
Skrb za zdrave zobe.

Svojemu zobozdravniku o svoji nosečnosti, tako da ne bo izvajal postopkov, ki se jim je potrebno med nosečnostjo izogibati.

Zobje pogosto trpijo zaradi nosečnosti. Z dobro zobno higieno pa lahko vseeno preprečite bolečine. Čeprav se pregovor »vsak otrok mamo stane en zob« ne uporablja več, hormonske spremembe v nosečnosti zahtevajo, da zobem namenite posebno pozornost.

Bakterije med nosečnostjo lažje pridejo do dlesni. Dlesni so lahko razdražene in začnejo krvaveti hitreje kot običajno. Zaradi hormonskih sprememb in sline obstaja večje tveganje za karies.

Pogosto bruhanje v zgodnji nosečnosti napade tudi zobno sklenino. Z mehko zobno ščetko, ustno vodico, zobno nitko, uravnoteženo uporabo sladkorja in hrano z malo kisline zagotovite, da vaši zobje skozi nosečnost pridejo nepoškodovani. S svojim zobozdravnikom se dogovorite za preventivni pregled vaših zob.

Pomembno je, da poveste svojemu zobozdravniku o svoji nosečnosti, tako da ne bo izvajal postopkov, ki se jim je potrebno med nosečnostjo izogibati.

Vir: Letsfamily

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here