Razvoj otrokaSpanje otrokaZgodnje vstajanje vašega otroka

Zgodnje vstajanje vašega otroka

Otroka ste dali spat med 19. in 20. uro, zjutraj pa se zbudi okoli 6. ure. To je brez dvoma zgodaj in ne zelo prijetno, ampak ni nič nenavadnega. Če se vaš otrok prebuja zelo zgodaj in zahteva pozornost, potem boste imeli naravno željo, da bi to spremenili.

Obnašanje v zgodnjih jutranjih urah

Ura je 5 zjutraj in vi že zaslišite krike veselja iz otroške sobe. Brez obotavljanja pojdite k otroku in ga poskusite spraviti nazaj v deželo sanj. Položite otroka nazaj v posteljo, ga nežno pobožajte po hrbtu in stojte tam tako dolgočasni, kot ste le lahko.

Dajte mu pravilne signale

Ne dajte otroku nobenih stekleničk, pustite luči ugasnjene in ne storite ničesar takega, kar bi bilo za otroka zanimivo. Ne pustite otroku, da vstane. Če mu boste dovolili vstati ob 5. uri zjutraj, bo to razumel kot dejstvo, da lahko vstane kadarkoli, tudi sredi noči. Če vaš otrok kljub vašim prizadevanjem ne zaspi nazaj, boste morali pač začeti dan. Vendar pa naj otrok vidi jasno razliko med tem, če vstane tako zgodaj in med tem, če vstane pravi čas. Začnite dan z rituali, kot je pozdrav za dobro jutro, poljub, žgečkanje po trebuščku in tako naprej.

Pravilna razporeditev spanja

Če se vaš otrok zjutraj zbuja zgodaj, ga lahko poskusite zvečer dati spat malo kasneje. Ampak pazite na njegove znake utrujenosti in ne zamudite pravega časa za spanje. Vendar pa lahko poskrbite, da se zniža količina dnevnega spanca. V drugem letu življenja večina otrok spremeni urnik spanja in potrebujete samo še eden popoldanski spanec. Poskusite, da vaš otrok v tem obdobju spi največ 1-1,5 ure. Če vaš otrok s tem odmerkom spanja zdrži do večera, boste mogoče zjutraj lahko spali dlje.

Vir: Hallo-Eltern

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj