Zelo se obnese delitev obveznosti v zvezi z otrokom

1359
Partnerstvo
Partnerstvo

Zelo se obnese delitev obveznosti v zvezi z otrokom (jaz nekaj in ti nekaj) – ali pa dnevna razporeditev (danes jaz, jutri ti). Vzpostavite sistem, ki bo ustrezal obema in bo omogočal, da se bosta oba starša vsaj malce lahko odpočila.

Vaš partner bo posredno veliko naredil za dojenčka, če vam bo pomagal najti čas zase. Najbolj idealno bi bilo, če bi lahko imeli vsak dan kakšen delček dneva samo zase, seveda tako, da vas tisti čas prav nič ne skrbi, kaj je z dojenčkom.

Napaka, ki jo mamice pogosto delajo, je, da ob sončnem vremenu pošljejo partnerja z otročkom ven, dame pa se lotijo pospravljanja. Bistveno bolje bi bilo, če se oba skupaj lotita dela, saj bo tako še enkrat hitreje narejeno, potem pa jo skupaj mahnete dogodivščinam naproti. Življenje bo tako bolj veselo.

oka_z_deklico2Pomagajta si

  • Ni treba obema vstajati, ko se otroček zbuja ponoči – lahko se dogovorite, da eno noč vstaja mamica in eno očka.
  • Tudi odgovornost za jutranje vstajanje konec tedna je lahko deljena – kako, pa se morate dogovoriti. Lahko se izmenjujeta ob koncih tedna, lahko v soboto in nedeljo. Najvažnejše je, da imata oba starša nekaj trenutkov samo zase.
  • Gospodinjsko delo si porazdelita.
  • Če se skupaj lotita dela, je vse bistveno hitreje opravljeno, zraven se lahko še kaj pomenita in pošalita, pa še otroci imajo ob tem dober zgled.
  • Včasih bo stanovanje kot bomba, pa naj vas to ne moti. Najprej storite nekaj zase in šele potem za dom.
  • Ko se namakate v mehurčkasti kopeli, lahko v njej uživate z zaprtimi očmi, saj topla voda dela čudeže in spodbuja sproščanje telesne napetosti. Lahko pa v dišeči kopeli berete odlično knjigo in boste ubili dve muhi na en mah. Pomembno je, da vsi vedo, da je mami v kadi in da naj je v tem času nihče ne moti.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav