Zakaj ima dojenček zeleno blato

0
32016
Zeleno blato
Zeleno blato

Zeleno blato je lahko posledica večih razlogov, preberite kaj ga povzroča in kako se lahko izognemo nastajanju. Zdrava prehrana je ključnega pomena.

Gibanje črevesja dojenčka se pogosto spreminja, zato se pogosto spreminja tudi blato dojenčka v prvih mesecih življenja. Večina teh sprememb je normalnih, do njih pa pride zaradi sprememb v prehrani.

Moteno črevesje otroka lahko privede do presenetljivih sprememb, ki jih je treba upoštevati in morda tudi zdraviti. Ena od teh sprememb je zeleno blato, ki lahko ima več vzrokov.

  • Eden izmed teh vzrokov je, da dojenček dobi preveč laktoze. To se zgodi, ko otroka dojite, vendar na koncu ne dobi mastnega mleka, ki zagotavlja sitost. Zato v črevesju nastanejo motnje in s tem zeleno blato. V tem primeru je pomembno, da dojenček dojko vedno popolnoma izprazni, preden ga pristavite na drugo.
  • Zeleno blato pri dojenčkih je lahko tudi znak prevelike ali premajhne prehranjenostiŽelodčni virus je prav tako lahko odgovoren za zeleno blato.

V vsakem primeru je potrebno dojenčkovo iztrebljanje skrbno spremljati. Če se črevesje ne normalizira najkasneje v roku 24, je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom takoj, ko je to mogoče.

Zdrava prehrana in ustrezen vnos vlaknin je zato ključnega pomena za otroka, ker vlaknine zagotovijo, da je črevesna flora prebavnega trakta nedotaknjena in zaščitena.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here