Zdravljenje z medom

0
948
Alergije pri dojenčku
Alergije pri dojenčku

Med lahko pomaga zdraviti, ker deluje antibakterijsko in protivnetno. Toplo mleko z medom je verjetno najbolj znano domače zdravilno sredstvo sploh. Priporočljivo je takoj, ko se pojavi kašelj, saj je lahko v veliko pomoč.

Medu ne segrevajte preveč, saj lahko pri višji temperaturi izgubi svoje antibakterijske učinke. Mleko ali čaj zato ohladite na sobno temperaturo, preden vanj vmešate med ali pa v ustih raztopite žličko čistega medu. Raziskava je pokazala, da med pomaga tudi pri nočnem kašlju, in sicer tako dobro, kot sirup proti kašlju. Vendar pa je lahko ajdov med bolj učinkovit kot druge vrste, ker vsebuje več antioksidantov.

Mleko z medom šteje tudi kot pomoč za otroke in odrasle, ki ne morejo zaspati. Čeprav tu med ni glavni dejavnik. Aktivna sestavina triptofan je namreč predvsem v mleku. Spodbuja tvorbo hormonov mirovanja, serotonina in melatonina. Sladkor v medu pa zagotavlja, da triptofan v možgane vstopi hitreje.

Med je zelo učinkovit tudi pri zdravljenju ran, ki se sicer zdravijo več let. Učinkuje proti mikrobom, ki so zdaj odporni na večino antibiotikov. Starši ga lahko uporabite tako kot vse druge kreme za zdravljenje manjših ran pri otrocih. Pomembno pa je, da ne eksperimentirate z navadnim medom iz trgovine, temveč s tistim, ki ga dobite v lekarni (medicinski med). Med pomaga tudi pri herpesu in pri razjedah v ustih.

Med ni za otroke do prvega leta starosti!!!

Opozorilo: V prvem letu življenja je med tabu! Vsebuje lahko boulinumtoxin, ki onemogoča živčni sistem in mišice. Še posebej so ranljivi dojenčki, mlajši od enega leta, ker še nimajo dokončno razvitega imunskega sistema.

nogice6

Vir: Leben

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here