Zavezovanje vezalk pri otroku

2
1348

Kako poteka zavezovanje vezalk pri otroku? Do kdaj naj bi se otrok navadil zavezovanje vezalk in ostalih elementov samostojnosti.

Po besedah prof. športne vzgoje in vzgojiteljice Lee Štrukelj Jeromen do četrtega leta ni smiselno otrokom kupovati čevljev na vezalke, saj otrok ni sposoben zavezati vezalk.

Kako otroka naučimo zavezovati vezalke? V vrtcu imamo modele, ki se dajo na mizo, kjer sta samo dve vezalki in je narisan en čevelj in na tem otroci vadijo. Do četrtega leta je otrokom brez pomena kupovati čevlje na vezalke, ker si jih ne bodo mogli sami zavezati. Potem pa. Veliko lažje je za starše, vzgojiteljice, če otrok nima vezalk do takrat.

Po četrtem letu so otroci že sposobni, da bi se to lahko naučili in takrat se to počasi uvaja. A je individualno pogojeno, pri vsakemu posebej je drugače. Eni se naučijo prej, drugi malo kasneje. Dokler se otrok tega nauči, jaz ne bi kupovala

Zavezovanje vezalk
Zavezovanje vezalk

čevljev na vezalke.

Sodelujoči strokovnjaki:

Lea Štrukelj Jeromen

http://svetotroci.blogspot.si/

športna pedagoginja, vzgojiteljica

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

2 KOMENTARJI

  1. Jaz se pa s tem ne strinjam… Res je, da si otrok sam ne zna zavezat. Ampak čevelj, če je na vezalke se bolj prime na nogico. Sama sem zagovornik čevljev na vezalke, ravno iz tega naslova.

  2. Anitas e sicer strinjam s teboj, čeprav so nekateri čevljčki z ježkom super – ne samo lepi na pogled, tudi odobni. Včasih so čeveljčki na vezalko ali ozki, ali visoki in otroka motijo.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here