Zavarovanje za otroke

0
1529
Zavarovanej otroka
Zavarovanej otroka

Vrtec/šola v primeru nezgode le potrdi odsotnost otroka zaradi nezgode in napiše zapisnik o nezgodi, ostalo je v pristojnosti staršev.

Ob začetku novega šolskega leta lahko starši dodatno nezgodno zavarujete otroka v vrtcu ali šoli ali pa to uredite sami preko zavarovalnice. Vrtec ali šola v primeru nezgode v času bivanja v vrtcu oziroma šoli le potrdi odsotnost otroka zaradi nezgode in napiše zapisnik o nezgodi, ostalo je v pristojnosti staršev.

Zakaj je pomembno, da je otrok nezgodno zavarovan

Petra Juvančič, direktorica službe za odnose z javnostmi v Vzajemni, razlaga, da otroci med igro ne razmišljajo o poškodbah, saj se sproščeno prepustijo igri, raziskovanju in gibanju ter preizkušanju svojih moči in spretnosti, zato moramo biti na njihovo varnost pozorni odrasli. Zavedati pa se morate, da lahko pride do nezgod in poškodb kljub pazljivosti in skrbi vzgojiteljev in učiteljev. Da bi bilo njihovo otroštvo kar se da brezskrbno, je smiselno, da ob začetku šolskega leta poskrbimo za primerno nezgodno zavarovanje otrok. V primeru nezgode boste lahko malemu poškodovancu nudili kakšen priboljšek več med okrevanjem, dodatno terapijo, ki mu bo olajšala vrnitev v šolo, ter ustrezno nego v času odsotnosti.

Vendar pa dnevna in bolnišnična nadomestila pri nezgodnem zavarovanju otrok ne smejo igrati ključne vloge. Najpomembnejši razlog za sklenitev zavarovanja je zavarovalna vsota za morebitni primer trajne invalidnost otroka zaradi nezgode. Stroški, povezani z invalidnostjo otroka, bi namreč predstavljali največje breme za družinski proračun. Ob težji invalidnosti otroka je morda treba preurediti dom, hkrati pa starše lahko doletijo visoki stroški negovanja, specialističnega zdravljenja in medicinske opreme. Izključena ni niti možnost, da bi moral eden od staršev pustiti službo. Čeprav je težko vnaprej predvideti stroške takšnega nesrečnega primera, se je smiselno odločiti za čim višjo zavarovalno vsoto, ki bi družini oziroma otroku še naprej omogočala normalno življenje.

Nezgodno zavarovanje otroka zagotavlja s strani zavarovalnic kritje nepričakovanih stroškov, ki nastanejo v nepredvidljivih situacijah.

Progresivno izplačevanje zavarovalne vsote

»Pri določitvi kritja invalidnosti je zelo priporočljiva izbira progresivnega izplačevanja zavarovalne vsote. Ta pomeni, da pri določeni stopnji invalidnosti zavarovalnica za vsak dodatni odstotek invalidnosti izplača določen večkratnik zavarovalne vsote. Svetujemo vam, da izberete ponudbo s čim višjo stopnjo progresije in čim nižjo mejo začetka progresivnega izplačevanja, saj s tem poskrbite za boljšo finančno zaščito v primeru najtežjih oblik invalidnosti.«

Izbira primernega nezgodnega zavarovanja

Nezgodno zavarovanje ponuja več zavarovalnic, ki jih najdete tudi na strani Slovenskega zavarovalnega združenja. Zavarovanja se med seboj razlikujejo tako po vsebini kot tudi zavarovalni vsoti. Preden se odločite za zavarovanje si dobro preberite ponudbe in se posvetujete s svetovalcem.

Sodelujoči strokovnjaki:

Petra Juvančič

Petra Juvančič

https://www.vzajemna.si/

direktorica službe za odnose z javnostmi, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here