Zaščitite se pred elektromagnetnim sevanjem računalnikov

0
454
Babybook Shop

Tudi računalnik, prenosnik in tablica so viri elektromagnetnega sevanja, čeprav sevajo znatno manj kot mobilni telefoni. Če želite biti varni, se izognite uporabi teh naprav neposredno na kolenih.

Doc. dr. Peter Gajšek v videu pojasni, kako varno uporabljati prenosni računalnik in izpostavi, da je najbolj nevarna uporaba na kolenih.

Tudi računalnik, prenosnik in tablica so viri elektromagnetnega sevanja, ker imajo v sebi integrirano kopico raznih sistemov za prenos podatkov, pogovor, spremljanje, GPS ipd., vendar so njihove oddajne moči zelo nizke (bistveno manjše od mobilnih telefonov).

Priporočljivo je, da prenosni računalnik čim manj uporabljate na kolenih, kajti na spodnjem delu računalnika oziroma ekrana in okolici so nameščene številne antene. Tako lahko delujete preventivno. Takšna raba se odsvetuje tudi pri otrocih. Če ga že uporabljate, ga postavite na mizo, kjer je razdalja večja, magnetno polje pa z razdaljo hitro pada.

Pri stanju pripravljenosti gre za vprašanje varčevanja z energijo. V stanju pripravljenosti se vsi oddajni sistemi izklopijo. Celoten sistem se vzpostavi, ko se prižge ekran. Stanje pripravljenosti je bližnjica do popolnega delovanja, sistem pa ni operativen.

DELI

Sodelujoči strokovnjaki:

Peter Gajšek

doc. dr. Peter Gajšek

http://www.inis.si/

univ. dipl. inž. el., Inštitut za neionizirna sevanja (INIS)

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here