Zasajanje cvetličnega korita

0
486
Zasaditev vrtička
Zasaditev vrtička

Odlična igra za otroka, s katero ga boste učili in ne neodvisna od velikosti stanovanja, še bolje pa je da to počneta zunaj.

Otrok lahko sodeluje od začetka do konca, hkrati pa se nauči marsikaj o življenjskem krogu rastlin, saj jih bo posadil, opazoval, kako rastejo, in končno tudi videl, kako jih je mogoče uporabiti. Otroka odpeljite v vrtni center, kjer naj vam pomaga izbrati rastline za cvetlično korito. Pokažite mu različne slike rastlin, da bo vedel, kakšne bodo, ko bodo cvetele.

Potrebujete: cvetlično korito, sadike rastlin, kompost, material za drenažo (na primer razbite glinaste lonce), časopis.

  1. Za to dejavnost je najprimernejša miza na prostem. Če to ni mogoče, kuhinjsko mizo zaščitite s časopisnim papirjem.
  2. Lončke s sadikami in pripomočke za presajanje postavite na mizo in otroku razložite, da bo zasadil cvetlično korito, ki bo spomladi zacvetelo. Začnite tako, da na dno korita stresete za pest drenaže, preostalo naj razporedi otrok. Korito do četrtine napolnite s kompostom.
  3. Izberite eno od rastlin in otroku pokažite, kako jo je treba presaditi v kompost. Druge sadike naj presadi on. Nato mu pokažite, kako naj doda kompost, da bo korito polno do nekaj centimetrov pod robom.
  4. Korito prestavite na njegovo mesto – najbolje na okensko polico v zavetju in dovolj nizko, da bo otrok lahko opazoval, kako uspevajo rastline. Prosite ga, naj vsak teden preveri prst, ko bo sončno in toplo, pa vsak dan in po potrebi zalije.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here