Zaradi nosečnosti razširjena maternica pritiska na trebušno prepono

0
2230
Nosečnost
Nosečnost

Če že po sprehodu pa majhnem stopnišču sopihate ali pa ostanete brez sape že samo, ko se smejite, ste ena izmed žensk, ki se med nosečnostjo borijo z oteženim dihanjem. To je eden izmed najbolj nadležnih simptomov nosečnosti, vendar za vas in vašega otroka ni nevarno.

Zaradi nosečnosti razširjena maternica pritiska na trebušno prepono.

Maternica trebušno prepono potisne navzgor in zato imajo pljuča vedno manj prostora, posledica pa je težko dihanje. V pozni nosečnosti se maternica spet nekoliko zmanjšuje, saj se vaš otrok obrne v položaj zarodka. To bi moralo zmanjšati težave z dihanjem. Kljub temu pa bi si morali vseeno privoščiti toliko počitka, kot je mogoče. Razna opravila delajte počasneje kot običajno in si vzemite toliko časa, kot ga potrebujete. Poskrbite, da ne boste pod pritiskom.

Če se pojavijo simptomi, kot so modre ustnice ali prsti, pa pojdite takoj k zdravniku. Posebne dihalne vaje lahko pomagajo ublažiti težave s kratko sapo. Na jogi za nosečnice ali v materinski šoli se lahko naučite te tehnike. Osredotočite se na vaše naravno zavestno dihanje in ritem dihanja. Globoko dihanje vam lahko pomaga, da sprostite telo in duha.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj