Zakaj po porodu ne smemo pretiravati z vadbo

1
938

Oglejte si video z Katjo Zupan, prof. šp. vzgoje in medicinsko sestro iz FITPRO d.o.o., o tem zakaj po porodu ne smemo pretiravati z vadbo.

Trebušna votlina, oziroma vse mišiče trupa, mišiče medeničnega dna so po porodu popolnoma popuščene in da moramo znotraj zopet ta mišični steznik našpega trupa, ki varuje celotno našo hrbtenico, ki je steber življenja, da je treba res postopoma strokovno, mi rečemo tridimenzionalno od znotraj navzven zopet sestavit in aktivirat in če nosečnica nepravilno začne z aktivnostjo, deluje v nasprotno smer.

Zaradi tega, ker marsikatere aktivnosti seveda povečujejo dominalni pritisk, pritisk znotraj trebuha in ta pritisk, povečevanje pritiska v trebuhu, lahko deluje ravno obratno.

Se pravi, da potiska trebušno steno navzven, potiska medenično dno navzdol. Ubistvu misliš, da delaš  nekaj dobrega, da se boš okrepil, pa delaš ravno obratno.

Katja Zupan

http://www.fitpro.si/

prof. športne vzgoje, medicinska sestra, vodja FITPRO izobraževanj

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

1 komentar

  1. Šest tednov po porodu tako in tako ni primerno ali še dlje če so bili pri porodu problemi. Zagovarjam predvsem hojo, ki jo lahko sam prilagodiš glede na to koliko ti tisti dan paše…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj