Zakaj morajo otroci biti glasni

0
775
Glasni otroci
Glasni otroci

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj morajo biti otroci tako glasni. Glasnost otrok je pomembna za njihov razvoj in njihovo zavedanje v svetu.

Glasni otroci pogosto slišijo od staršev opomin, »Ne moreš biti tišji?«, predvsem pa, ko raven hrupa v otroški sobi močno naraste ali se zaradi hrupa pritožujejo sosedje. Živahne igre, glasnost in različni zvoki so neločljivo povezani z otroki in so pomembni za otrokov razvoj.

Glasni otroci izražajo svojo osebnost

Poleg glasov veselja in krikov, glasni otroci uporabljajo moč glasu pri igri socialne interakcije z drugimi otroki. Glas je izraz osebnosti otroka. Otrok glas potrebuje na primer pri soočanju s skupino. S svojim glasom se nauči uveljaviti svojo voljo in se postaviti zase.

Manjši kot je otrok, bolj glasen je

Že dojenčki se naučijo uveljavljati svojo voljo. Čeprav nezavedno, z jokom in kričanjem nase preusmerijo vso pozornost. Če je otrok lačen ali mu je neprijetno, se volumen joka še poveča. S povečanjem glasnosti lahko dojenček, ki drugače še ne zna komunicirati, izrazi svoja čustva in osnovne potrebe. Ko se dojenček nauči prvih zlogov, na primer »dada« ali »lala«, te zvoke nato preizkuša v različnih tonih in ravneh hrupa. Ko so otroci starejši in končno lahko govorijo, njihovo »primerno« glasnost vedno bolj obvladuje okolje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here