Zakaj je pomembno, da se dojenček sčasoma nauči zaspati brez pomoči?

0
766
Vesel otrok

Mnoge matere se pritožujejo, da njihov otrok takoj zaspi na rokah, v vozičku ali v premikajočem se avtomobilu, ko pa ga položijo v posteljico, takoj začne jokati. V tem primeru je otrok povezal to, kako zaspati, z gibanjem. Če je otrok navajen zaspati z določenimi ukrepi, kot je zibanje v naročju ali vožnja, ne ve, kako lahko zaspi sam. Zato začne jokati.

Ko ga boste takrat, ko bo jokal, redno dvigovali iz posteljice, se bo ta povezava še okrepila. Na ta način se dojenček ne more naučiti, kako zaspati sam in brez vaše pomoči. Za starše je to stanje pogosto velik izziv: na eni strani je treba otroka tolažiti, kar je zdravo in naravno, na drugi strani pa je pomembno, da se otrok nauči samostojno zaspati. Namesto, da ga ure in ure zibate v naročju, ga poskusite položiti v posteljico, zraven pa mu dajte znano najljubšo igračo ali kakšen vaš kos oblačila.

Vir: Netdoktor

Preberite tudi Večerne rutine za vašega dojenčka na http://babybook.si/dojencek/novorojencek/spanje-novorojencka/vecerne-rutine-za-vasega-dojencka.html.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here