Zadnje trimesečje nosečnosti je za nosečnice velikokrat zelo neudobno

0
566

Obseg trebuha in teža otroka nosečnicam včasih povzročata kar nekaj preglavic. Poleg mehurja so pod pritiskom tudi krvne žile na nogah. Vezi se raztegnejo, posledice pa so bolečine v hrbtu. Poleg tega postane neprijetno tudi sedenje, saj otrokova glava pritiska navzdol in povzroča hemoroide.

Noge lahko bolijo, saj zadržujejo veliko vode, poleg tega pa se pojavijo še krčne žile. Za razbremenitev ožilja je smiselno, da imate noge čim bolj pogosto privzdignjene. Pomaga tudi izmenično hladno-topel tuš, lahke masaže s krtačo, redni kratki sprehodi in podporne nogavice.

Ker je težko najti ustrezen položaj za spanje, veliko nosečnic nima dovolj spanja. Pomembno je, da si tekom dneva vzamete dovolj počitka n se izogibate dodatnemu fizičnemu stresu.

Pri mnogih nosečnicah upade zanimanje za spolnost, saj med spolnim odnosom težko najdejo udoben položaj. Ljubeča masaža s partnerjem je lahko prijetna alternativa.

Glede na številne nevšečnosti v zadnjih tednih nosečnosti ni presenetljivo, da večina nosečnic nestrpno čaka porod. Spremembe razpoloženja nihajo med tesnobo, strahom in veseljem, še posebej tik pred nastopom popadkov. Kljub vsemu neudobju v zadnjem trimesečju nosečnosti pa pri večini nosečnic prevlada to, da se otroka veselijo in ga nestrpno pričakujejo.

Vir: Familienplanung

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here