Zabava za otroka

0
516
849104_36826846

Zabave so odlična oblika druženja s prijatelji. Otrok bo šele pri treh letih razumel, kaj je zabava, vendar bo že pri dveh čutil, da gre za posebno priložnost. O zabavi otroku pripovedujte nekaj dni prej ter ga tako pripravite nanjo. Večji otrok vam lahko pomaga pri vabilih in prigrizkih, bo pa tudi že vedel, kakšno zabavo si želi in koga želi povabiti. Jedilnik naj bo preprost: torta, sladoled, zdravi prigrizki, za pijačo pa mleko ali voda namesto sokov in pijač z mehurčki.

849104_36826846

Dvoletniki – Malčki te starosti bodo na zabavi uživali le, če bo na njen malo prijateljev in bo kratka – ura je običajno dovolj. Dobro je, če starši ostanejo, saj tako majhni otroci še niso preveč družabni in se najraje igrajo v njihovi prisotnosti. Zabavajte se in pripravite nekaj starosti primernih dejavnosti za otroke in starše.

Triletniki – Večji malčki na zabavi zdržijo uro in pol. Povabite pet, šest otrok. Omogočite individualno igro z izbranimi otrokovimi igračami in pripravite nekaj preprostih skupinskih dejavnosti. Otroci so še premajhni za prave igre, morda pa bodo uživali v pesmicah, ki jih spremlja gibanje, denimo Ringa ringa raja. Če imate na vrtu igrala, bodo navdušeni nad njimi.

Štiriletniki – Pri tej starosti otroci resnično uživajo na zabavi. Število povabljenih naj bo šest do osem, zabava pa naj ne traja več kot dve uri. Pripravite nekaj igrač in kostumov, vendar naj bo organizirane igre čim manj. Večina otrok uživa v preprostih igrah, denimo v loteriji in iskanju skritega zaklada. Poskrbite, da bodo vsi dobili nagrado.

Petletniki – Zabave za tako velike otroke je treba načrtovati, saj se bodo tako najbolj posrečile. Poskrbeti je treba za odvečno energijo petletnikov,na primer z živahno igro. Ker toliko stari otroci še vedno težko potrpijo, da pridejo na vrsto, naj bo število povabljenih majhno. Zabava naj traja dve uri. Poleg organiziranih iger in zabave naj bodo že od začetka na voljo igrače za tiste, ki pridejo prej, in za čas po torti, ko čakajo, da jih pridejo iskat starši.

Vir: Moj čudežni malček

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here