Za udobnejše zadnje trimesečje nosečnosti

0
1072
noseniki_trebuek_raste

Zadnje trimesečje nosečnosti je lahko precej neudobno. Da vam bo lažje, upoštevajte naslednje nasvete.

Nosite ohlapna oblačila – Zdaj je pravi čas za raztegljive legice in ohlapno tuniko – udobno in modno.

Nič več visokih pet – Hoja v petah med nosečnostjo ni le neprijetna, lahko je tudi nevarna za vas in otroka. Raje se odločite za balerinke, škornje z ravnimi podplati ali lahke športne čevlje.

Dvignite noge – Ko pridete domov iz službe ali iz opravkov, dvignite noge in se tako izognite še večjemu otekanju nog in gležnjev. Ali pa si privoščite pedikuro skupaj z masažo stopal in nog.

noseniki_trebuek_raste

Jejte manjše obroke – Kot vaš trebuh postane večji in se vaš prsni koš začne krčiti, lahko imate ob nekoliko večjem obroku občutek, da boste počili. Da bi se izognili občutku prevelike sitosti, pojejte več manjših obrokov razporejenih skozi ves dan.

Pomirite zgago – Če vas muči zgaga, se izogibajte mastni in začinjeni hrani. Ne lezite takoj po obroku. Po obroku spijte kozarec toplega mleka z žličko medu ali pojejte majhno količino jogurta skupaj z obrokom.

Veliko počivajte – Spanje se lahko v zadnjem trimesečju pokaže kot pravi izziv. Najboljše je spanje na boku. Pokusite spati z blazino med nogami in/ali pod trebuhom.

Če se vam zdi, da ne morete preživeti noči brez izletov na stranišče, pred spanjem čim manj pijte, manjkajočo količino spanja pa poskusite nadoknaditi s kakšnim dremežem čez dan.

Vir: Baby and Pregnancy

Preberite tudi:

Merjenje dolžine materničnega vratu

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here