Vzrok utrujenosti

0
2666
Vzroki utrujenosti.
Vzroki utrujenosti.

Otrok je zelo utrujen.

Po krajšem ali daljšem prilagajanju poteka prehod v skupino malčkov navadno brez nevšečnosti. Vendar se v naslednjih tednih in mesecih praviloma pojavi težava: otrok je zelo utrujen. Za to so trije glavni razlogi.

  • Dejavnost se zelo poveča, prav tako glasnost in nenehno gibanje. Otroci dosti hodijo, tekajo, plezajo, sodelujejo, se prepirajo … Razumljivo je, da ima ob koncu dneva otrok »vsega čez glavo«.
  • Otrok nima več stalnega dostopa do postelje, temveč blazino, ki je zložena na kupu in znova pripravljena ob uri za počitek. Tako zjutraj ne more več še malo pospati. Pogosto je v prostoru kotiček za počivanje, a tam ni lahko zaspati, ko pa vrstniki skačejo in kričijo.
  • Otroci preživljajo v takem vzdušju zelo dolge dneve – daljše kot so dnevi staršev, saj je treba prišteti še čas za vožnjo. Lahko si predstavljate otrokovo utrujenost v prvih mesecih – pravzaprav vse dokler se njegov organizem ne privadi in ko zmore zamenjati primanjkljaj krajših počitkov z dolgim spanjem na začetku popoldneva.

Vir: Otrok od 1. do 3. leta

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here