NosečnostAktivnosti in potovanja v nosečnostiVožnja avtomobila v visoki nosečnosti

Vožnja avtomobila v visoki nosečnosti

Udobno brez varnostnega pasu – napaka z resnimi posledicami

Študije so pokazale, da je možnost preživetja za nosečnico in nerojenega otroka v primeru nesreče, veliko večja ob uporabi varnostnega pasu. Ginekologi priporočajo, da tritočkovni varnostni pas leži med trebuhom in stegni. S tem se v primeru trčenja izognemo enostranskemu pritisku na maternico. Najboljše pa je, da so ženske zadnjih šest tednov pred porodom, zgolj sopotnice v avtomobilu in ne voznice.

Neprivezan trebuh ob nesreči odbije proti volanu, kar lahko povzroči splav.

Več udobja z blazino

Ko se v določenih okoliščinah ne morete odpovedati vožnji, ginekologi priporočajo, da imate s sabo majhen vzglavnik, ki ohranja pas pod trebuhom.

V katerem primeru varnostnega pasu med nosečnostjo ni treba uporabljati

Le v izjemnih primerih je nosečnica oproščena varnostnega pasu. Pokazati morajo poročilo izvedenca medicinske stroke, iz katerega izhaja, da uporaba varnostnega pasu predstavlja nevarnost za mater in otroka.

Izogibajte se stresnih trenutkov

Tiste nosečnice, ki se odločijo za vožnjo avtomobila v tretjem trimesečju, lahko pričakujete, da vas bo pas bistveno bolj omejeval kot prej. Poleg tega, pa vožnja predstavlja tudi stres, ki se je ga potrebno izogibati, saj lahko sicer povzroči prezgodnji porod. Med vožnjo imejte več postankov. Nosečnost ni bolezen, kljub temu pa je treba pretehtati tveganja.

Vir: Schwangerschaft

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj