Vnetje nožnice pri otroku

8831
Vnetje nožnice pri otroku
Vnetje nožnice pri otroku

Vnetje nožnice pri otroku je lahko rezultat različnih dejavnikov, v vsakem primeru pa je dobro, da z otrokom obiščete zdravnika.

Vnetje nožnice pri otroku je lahko posledica bakterij, glivic ali virusov, pa tudi tujka, ki lahko med igro zaide v nožnico. Prav tako lahko pripomore k nastanku vnetja, če deklica predolgo ostane v polnih plenicah, nosi preozko spodnje perilo (vedno uporabljajte bombažno spodnje perilo) ali jo tiščijo hlačne nogavice, nekatere pa so že genetsko bolj nagnjene k vnetjem, ki jim jih lahko povzroča različna hrana (predvsem tiste deklice, ki so alergične na določeno hrano).

Znaki za vnetje so pordelo intimno območje, otečene sramne ustnice, srbenje in pekoča bolečina pri lulanju. Če sumite, da gre za vnetje nožnice, pojdite z otrokom takoj k zdravniku.

Domače zdravilo, ki pomaga: kamilične cvetove prelijte z vrelo vodo, pokrijte in pustite počasi vreti 10 minut. Potem odcedite in prilijte pripravljeni vodi za kopanje. Pazite na temperaturo vode, da ne bo prevroča. To izvajajte 2-krat dnevno 15 do 20 minut, dokler se stanje ne izboljša.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav