Menstruacija po zanositvi, ki to ni – vgnezditvena krvavitev

0
8746
Nosečnica.
Nosečnica.

Imate menstruacijo kljub zanositvi? Da, to je mogoče, a ni nevarno. To ni prava menstruacija, vendar le vgnezditvena krvavitev

Ob tem lahko pride do poškodb krvnih žil v maternici, ki se tako izrazijo kot krvavitev iz nožnice. Takšno, menstruaciji podobno krvavitev, imenujemo vgnezditvena krvavitev. Krvavitev pogosto sestavlja le nekaj kapljic ali proge, barva krvi je svetlo rdeča, namesto rjave. V naslednjih dneh krvavitev ne postane močnejša, kot pri običajni menstruacijski krvavitvi.

Krvavitev se lahko tudi zamenja za menstruacijo, če je nekoliko močnejša in ne traja le nekaj ur. V vsakem primeru pa lahko to privede do napačne določitve gestacijske starosti otroka. Nosečnost je tako lahko napredovala že za 3-4 tedne več, kot mislite vi. Ampak to se lahko razjasni najpozneje ob prvem ultrazvočnem pregledu.

Takšna krvavitev običajno ni nevarna. Približno ena od petih žensk ima takšno krvavitev v tako zgodnji fazi nosečnosti. Vsaka druga krvavitev, bodisi matere ali nerojenega otroka, je nevarna. Če je krvavitev močnejša in je povezana s hudo bolečino, morate takoj obiskati zdravnika.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here