Menstruacija po zanositvi, ki to ni – vgnezditvena krvavitev

0
11475
Nosečnica.
Nosečnica.

Imate menstruacijo kljub zanositvi? Da, to je mogoče, a ni nevarno. To ni prava menstruacija, vendar le vgnezditvena krvavitev

Ob tem lahko pride do poškodb krvnih žil v maternici, ki se tako izrazijo kot krvavitev iz nožnice. Takšno, menstruaciji podobno krvavitev, imenujemo vgnezditvena krvavitev. Krvavitev pogosto sestavlja le nekaj kapljic ali proge, barva krvi je svetlo rdeča, namesto rjave. V naslednjih dneh krvavitev ne postane močnejša, kot pri običajni menstruacijski krvavitvi.

Krvavitev se lahko tudi zamenja za menstruacijo, če je nekoliko močnejša in ne traja le nekaj ur. V vsakem primeru pa lahko to privede do napačne določitve gestacijske starosti otroka. Nosečnost je tako lahko napredovala že za 3-4 tedne več, kot mislite vi. Ampak to se lahko razjasni najpozneje ob prvem ultrazvočnem pregledu.

Takšna krvavitev običajno ni nevarna. Približno ena od petih žensk ima takšno krvavitev v tako zgodnji fazi nosečnosti. Vsaka druga krvavitev, bodisi matere ali nerojenega otroka, je nevarna. Če je krvavitev močnejša in je povezana s hudo bolečino, morate takoj obiskati zdravnika.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj