Veslanje na Zbiljskem jezeru

0
1029
Zbiljsko jezero
Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je priljubljena izletniška točka za družine v vseh letnih časih.

Tickless

Zakaj ne bi imeli malce drugačen družinski dan, zakaj se ne bi preizkusili v veslanju? Na Zbiljskem jezeru si lahko izposodite čoln.

Za otroke je poskrbljeno z urejenim otroškim igriščem igral, starši pa lahko igrate odbojko na mivki, košarko ali nogomet. Jezero je posebej v spomladanskem in jesenskem času priljubljena točka za sprehod. Jezero pa je za otroke zanimivo tudi zaradi živalih – labodov, rac mlakaric, rac plovk …, ki jih lahko hranite. Predlagamo, da kupite hrano za račke in labode, saj se hranjenje s kruhom odsvetuje. Če pa vaši otroki radi poslušajo pravljice, jim povejte tisto o grdem račku, ki se spremeni v prelepega laboda.

Zbiljsko jezero
Zbiljsko jezero

Opis poti

Zbiljsko jezero leži 14 km od Ljubljane proti Kranju. Peljete se proti Medvodam, kjer v krožnem križišču izberete izvoz Zbilje, Smlednik. Nato pot nadaljujete do Zbilj. Do jezera se lahko pripeljete z avtom, kjer vas čaka več prostornih parkirišč. Ne daleč stran od Zbiljskega jezera pa je grad Smlednik, kjer lahko zaključite vaš družinski izlet.

Pri jezeru lahko hranite labode in račke, se sprehajate ob vodi in se hladite ob pijači. Tudi športnih aktivnosti ne manjka, najbolj priljubljeno je veslanje na Zbiljskem jezeru.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here