Velika prednost čebrička je, da se v njem otrok ne more prevrniti ali zdrsniti

0
920

Poleg banjice, ki jo vsi poznamo, so se v zadnjih letih pojavili tudi čebrički za kopanje dojenčkov.

Čebrički so narejeni tako, da dojenček med kopanjem čepi, naslonjen na steno čebrička. Velika prednost novosti je, da se v njem otrok ne more prevrniti ali zdrsniti.

Številnim dojenčkom, ki se v banjici ne počutijo udobno ali se bojijo vode, je čebriček všeč, ker jim daje pomirjujoč občutek varnosti. Ne nazadnje je prednost čebrička tudi ta, da zavzame manj prostora in ga brez težav vzamemo s seboj na potovanje, prav tako pa za kopanje v njem porabimo zelo malo vode. Nikakor pa dojenčka ne smemo kopati v navadnem gospodinjskem vedru. To ni dovolj stabilno, otrok pa bi se na njem lahko celo poškodoval, odvisno od izdelave roba in ročaja.

Če se odločimo za navadno banjico, se vprašamo, kam jo je najbolje postaviti. Namestimo jo približno v višino bokov, da se nam pri kopanju dojenčka ne bo treba pregloboko sklanjati. V skrajnem primeru lahko na veliko kopalno kad postavimo ploščo in nanjo banjico. Še boljši so posebni nastavki, ki jih dobimo v trgovinah z otroško opremo. Ti imajo pogosto tudi previjalno podlogo. Dojenčka lahko tako po kopanju dvignemo iz banjice in položimo na previjalno podlogo v neposredni bližini.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here