Mala šola nege dojenčkaNega dojenčkaVelika prednost čebrička je, da se v njem otrok ne more prevrniti...

Velika prednost čebrička je, da se v njem otrok ne more prevrniti ali zdrsniti

Čebrički so narejeni tako, da dojenček med kopanjem čepi, naslonjen na steno čebrička. Velika prednost novosti je, da se v njem otrok ne more prevrniti ali zdrsniti.

Številnim dojenčkom, ki se v banjici ne počutijo udobno ali se bojijo vode, je čebriček všeč, ker jim daje pomirjujoč občutek varnosti. Ne nazadnje je prednost čebrička tudi ta, da zavzame manj prostora in ga brez težav vzamemo s seboj na potovanje, prav tako pa za kopanje v njem porabimo zelo malo vode. Nikakor pa dojenčka ne smemo kopati v navadnem gospodinjskem vedru. To ni dovolj stabilno, otrok pa bi se na njem lahko celo poškodoval, odvisno od izdelave roba in ročaja.

Če se odločimo za navadno banjico, se vprašamo, kam jo je najbolje postaviti. Namestimo jo približno v višino bokov, da se nam pri kopanju dojenčka ne bo treba pregloboko sklanjati. V skrajnem primeru lahko na veliko kopalno kad postavimo ploščo in nanjo banjico. Še boljši so posebni nastavki, ki jih dobimo v trgovinah z otroško opremo. Ti imajo pogosto tudi previjalno podlogo. Dojenčka lahko tako po kopanju dvignemo iz banjice in položimo na previjalno podlogo v neposredni bližini.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj