Vedno več je električnih aparatov

0
577
Elektrosmog
Elektrosmog

Brez mobitelov ali daljinskega upravljanja si komaj še lahko predstavljamo svoj vsakdanjik. Tudi najmlajši so »omreženi«; babyfon. Vedno več je električnih aparatov in z vedno novimi možnostmi uporabe. Ta raznolikost moderne tehnike naše okolje dodatno obremenjuje z električnimi in magnetnimi polji. Posebna obremenitev okolja, ki nastane zaradi spreminjajočih se električnih in magnetnih polj, se imenuje elektrosmog.

Električno izmenično polje nastane takoj, ko aparat priključimo na električno omrežje – vseeno je, ali je vključen ali ne. Ko teče tok, torej ko je aparat vključen, nastane dodatno tudi izmenično polje. Še vedno ni dokončno znano, kako elektrosmog vpliva na človeški organizem. Gotovo je, da nevidni in neobčuten elektrosmog vpliva na biokemične celične procese. Tako učinkuje na primer na epifizo, ki tvori hormone za spanje in budnost. Domnevajo, da je elektrosmog povezan z migreno in da ima vlogo tudi pri motnjah imunskega sistema.

Izogibanje elektrosmogu:spanje_dojenka2

  • Aparati naj ne bodo priključeni na omrežje, ko jih ne uporabljate.
  • V spalnici vašega otroka naj bo čim manj električnih aparatov.
  • Babyfon nima kaj iskati poleg otroške posteljice. Če je od posteljice oddaljen samo 10cm, je obremenitev za otroka tako visoka, kot da je pod daljnovodom. Če uporabljate babyfon, mora biti od postelje oddaljen najmanj dva metra.
  • Električni vodi naj bi prispevali k nastanku levkemije pri otrocih.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here