Včasih sreča, včasih občutek brezizhodnosti

0
890
Žalost
Žalost

Ljudje pogosto idealizirajo obdobje, ko se družina poveča za novega družinskega člana. Navajeni smo, da se v zvezi z dojenčki in v zvezi z njihovo nego govori le v superlativih, nihče pa ne govori o nagrmadenih opravilih, da ima človek občutek, da lovi lasten rep.

Nikjer ni podob mamice s podočnjaki do kolen, ker je dojenček prejokal celo noč. Nikjer ni slik, ki bi prikazovale napetost, ki prav lahko vzklikne med partnerjema v tem obdobju, najbolj kritičen je prvi mesec, ki je eno samo prilagajanje. Počutje poslabšata še utrujenost, ki se pogosto prelevi v izčrpanost, in nenehno neprespanost. Trpijo predvsem tisti starši, ki prisegajo na red, in tisti, ki ne morejo brez načrtovanja. Če ste pred porodom preveč pričakovali od sebe in dojenčka, se vam utegne zgoditi, da boste razočarani.

 

feet

Pomoč:

  • Prepustite se toku dogajanja.
  • Nikar ne imejte občutka, da ste odpovedali, če ne gre vse tako, kot ste si zamislili.
  • Zavedajte se, da je skrb za novorojenčka naporna, naj vam pa bo izziv.
  • Videli boste, da vam bo uspelo dojenčka in njegove potrebe že po zelo kratkem času dobro spoznati in jim biti kos. Brez večjih težav se navadite razvozlati dojenčkove odzive, prepoznavate, kaj vam hoče »povedati«, in se naučite prevajati njegov jok. Tako postanete bolj sproščeni, to pa vas navda z občutki, da ste dobri starši – kar nedvomno ste.

Vir: Poporodni izziv

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj