Vaša pomembna vloga je, da pomagate otroku doseči tisto, kar zmore doseči

0
679
Otroci
Otroci

Vaša pomembna vloga je, da pomagate otroku doseči tisto, kar zmore doseči. Kadar ga boste zaposlili z aktivnostmi, ki so zanj primerne, mu boste pomagali razviti večino sposobnosti, ki jih potrebuje.

Odnos boste gradili tudi tako, da mu boste dali možnost, da uri te sposobnosti. Njegov trud je potrebno pohvaliti, kadar je uspešen in tudi takrat, kadar ni. Vaš namen je zagotoviti otroku spodbudno okolje, v katerem bo uspel. Ne silite ga k učenju. Z dojenčkom se igrajte vsak dan. Tako nadaljujte, dokler ne postane starejši. Med vama se bo razvila tesna povezanost. Kadar bo otrok želel biti glavni pri večini stvareh, ki jih bosta počela, se na to poskušajte odzivati pozitivno in nežno.

Potrudite se, da bo njegovo okolje prijazno. Že zelo majhen otrok zna zaznati »negativne vibracije«, neprijazne glasove, četudi niso namenjeni njemu. To ga vznemiri. Med vrlinami predstavljata večji prelomnici družabnost in oblikovanje osebnosti. Pri vsakem otroku se pojavita v različnih obdobjih. Pomembno je, da mu ne vsiljujete svojega načina obnašanja, prav tako pa mu ne smete dodeljevati vloge, ki se di primerna vam. Naj sam razvija svojo osebnost in družabne veščine, ne da bi ga ovirali pogledi in pričakovanja drugih. Ena izmed vaših nalog je, da mu postavite meje. Razumeti mora, kaj je prav in narobe. Ključ do tega je, da ste mu dober zgled; otrok bo z vami preživel več časa kot s komerkoli drugim. Pokazati mu morate, kako naj se igra, sodeluje z drugimi, deli stvari in kako naj bo prijazen.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj