Varstvo za dojenčka

0
956
Varstvo otroka.
Varstvo otroka.

Kadar si želita ukrasti nekaj časa in ga preživeti skupaj, zunaj, je seveda potrebno dobro varstvo za dojenčka. Tisti, ki ga bo čuval, mora biti dojenčku blizu in znan. Ko je še čisto majčken, verjetno ne boste najeli neznane varuške in ga pustili z njo. Kadar pa je to kdo od starih staršev, teta, prijateljica – kdorkoli, ki je voljan prevzeti varstvo in za kogar veste, da ima dojenčka rad, le pograbite priložnost z obema rokama.

Seveda je treba uskladiti varstvo z dojenčkovim ritmom. Kadar veste, da postaja otroček proti večeru vedno bolj nemiren, se verjetno ne boste odločili za ogled triurne predstave. Kadar pa veste, da nahranjen in previt dojenček brez težav zdrži kaki dve uri, če je kdo z njim in ga zabava, lahko mirno smuknete za ta čas ven. Na začetku vas bo seveda neznansko skrbelo, kaj se dogaja doma, ko vas ni. Ne bo slabo, če boste čez nekaj časa poklicali, kako gre, saj bi bili v nasprotnem primeru preveč na trnih in ne bi mogli uživati v »vajinem« času.

Najprej seveda poskusite z varstvom za krajši čas, vi pa bodite dovolj blizu, da lahko prihitite nazaj, če res ne bi šlo. Ko pa tako varstvo že nekajkrat preizkusite, si lahko oddahnete. Če se je obneslo do sedaj, se bo tudi naprej.Takrat nikar ne kličite vsakih pet minut in ne preverjajte stanja – bistveno boljše je, če tistemu, ki čuva vašega otročka, pustite številko, na katero se lahko obrne. Kljub temu pa na koncertih zvonjenje izključite … Lahko se dogovorite za SMS-sporočila in jih vmes preverjate.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here