Varno izpostavljanje poletnemu soncu

0
668

Z rednim in postopnim izpostavljanjem sončnim žarkom nadaljujte tudi poleti, in sicer enkrat na dan okoli 15 minut (oziroma kadar ste doma). Na dopustu pa se od 11. do 16. ure izogibajte soncu. Izpostavljajte se dopoldanskemu soncu, ker telesu vrača vitalnost.

Polona Malovrh Bajželj v videu opozori, da se tudi poleti lahko izpostavimo najmočnejšemu soncu, razen na dopustu, ko za vitalnost poskrbite s sončenjem v dopoldanskem času.

Ko nastopi pomlad, pričnite s sončenjem. Čas sončenja, od 15 do 30 minut, določite glede na tip kože in trenutne vremenske razmere. Najpomembneje je, da začnete in ne čakate na poletni čas in dopust, ker v tistem času zalog ne morete nadoknaditi.

Ko nastopi poletni čas, je malo drugače. Obstaja razlika, ali ste doma ali na dopustu. Če ste doma in ste veliko v službi in v zaprtih prostorih, je smiselno, da se enkrat dnevno za 15 – 20 minut odpravite ven. Ven se lahko odpravite takrat, ko je sonce najmočnejše in se izpostavite soncu, kolikor je možno, vsaj v kratkih rokavih.

Če pa ste na dopustu in se odpravite na plažo, pa velja obratno. V času od 11. do 16. ure se soncu izogibajte. Začnite v jutranjih urah. Če se soncu izpostavite ob 9. uri, ne potrebujete kreme za sončenje. Po prihodu na plažo je smiselno, da ste nekaj časa brez kreme za sončenje. Čas je relativen: ali bo to 15 ali 20 minut, upošteva vsak posameznik, tudi glede na čas dneva in kakšno je tistega dne sonce. Dopoldansko sonce ima zelo dobre kvalitete. Povečuje vitalnost telesa in je nekoliko drugačno kot popoldansko sonce. Pomembno je, da ga izkoristite in se sončite varno, to pomeni, da se najmočnejšemu soncu izogibate.

Sodelujoči strokovnjaki:

Polona Malovrh Bajželj

Polona Malovrh Bajželj

http://andravita.si/

mag. farm., bioresonančna terapevtka

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here