Varna uporaba eteričnih olj

0
1951

Eterična olja so sicer res naravna, vendar so zelo koncentrirana, zato pri njihovi uporabi upoštevajte pravila varne uporabe. Ker lahko povzročijo alergijske reakcije, pred njihovo uporabo opravite varnostni test. Osebe z določenimi zdravstvenimi težavami morajo biti pri njihovi uporabi še posebej pozorne, saj lahko poslabša njihovo stanje.

Nina Medved v videu pojasni, kako se izogniti alergijski reakciji pri uporabi eteričnih olj in opozori, katere skupine oseb naj bodo pri njihovi uporabi še posebej previdne.

Eterična olja so naravna, vendar to še ne pomeni, da so povsem varna. Lahko dražijo kožo in sprožijo alergijske reakcije. Izognete se jim tako, da eterična olja vedno redčite v predpisani koncentraciji. Naredite varnostni test, kar pomeni, da na nadlahet kapnete eno kapljico eteričnega olja, ki  ste ga prej razredčili v baznem olju. Počakajte 24 ur in poglejte, če se je razvila reakcija. Tretja stvar pa je, da eteričnega olja ne uporabljate predolgo. Če eterična olja uporabljate daljše obdobje, se lahko razvije preobčutljivost oziroma kontaktni dermatitis. Mešanico eteričnih olj v masažnem olju menjajte na približno tri tedne.

Če uporabljate eterična olja za ljudi z občutljivo kožo, še posebej za tiste z atopičnim dermatitisom, morate biti še posebej pozorni. Prav tako morate biti pozorni na uporabo eteričnih olj pri epileptikih, saj določena eterična olja, kot je žajbelj, lahko sprožijo epileptični napad. Pozorni bodite tudi na uporabo eteričnih olj pri ljudeh z visokim ali nizkim krvnim tlakom. Znano je, da eterično olje rožmarina dviguje krvni tlak, eterično olje ylang ylanga pa ga znižuje.

Nina Medved

Nina Medved

https://www.magnolija.si/

aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije, šole za aromaterapijo in parfumeristiko

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj