Tretja porodna doba naj ne bi potekala v vodi

0
1394
Dojenček.

Zadnjih 25 let je med porodnicami vse bolj priljubljeno, da del časa med rojevanjem prebijejo v vodi ali da celo rodijo v njej. Bolečine so manjše in ker ste bolj sproščeni, je manj možnosti, da pride do raztrganin.

Sam porod v vodi je še vedno precej redek, več žensk pa se odloči za porodni bazen, da tako prenesejo bolečine v prvi porodni dobi. Porod v vodi je seveda mogoč samo v porodnišnicah, ki so opremljene za to. Če bi radi rodili na ta način, prosite v posvetovalnici za nosečnice za podatke, katere porodnišnice imajo porodni bazen. Verjetno se boste morali prijaviti precej vnaprej, da si zagotovite prostor.

Voda v porodnem bazenu mora imeti telesno temperaturo (37 stopinj Celzija). Pri toplejši vodi bi obstajala nevarnost dehidracije in zvišanja krvnega tlaka. Izsledki raziskav kažejo, da je rojevanje v vodi učinkovitejše, če gre ženska v vodo šele, ko je maternični vrat odprt 5 cm. Tretja porodna doba naj ne bi potekala v vodi, saj se zaradi sproščujočega učinka vode teoretično lahko poveča krvavitev po porodu ali pa pride do zastoja posteljice v maternici.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj