Torba za v vrtec

0
1118

Otrok, ki gre v vrtec, ima že zelo dobro predstavo o tem, kakšnega videza in funkcionalnosti mora biti njihov nahrbtnik ali torbica ter kaj spada vanjo. Všeč mu mora biti barva, oblika, motiv na torbi ali nahrbtniku, mogoče pa si želi tudi majhne predalčke. Zato morate uskladiti svoje mnenje in otrokove želje.

Kaj spada v torbo za v vrtec?

Rezervna oblačila, škornji, čevlji, steklenica, najljubša igrača za popoldanski dremež – da vseh teh stvari otrok ne bo vsak dan nosil v vrtec, je nedvomno jasno. Za te stvari bi namreč potrebovali večjo torbo ali nahrbtnik. Torba ali nahrbtnik za v vrtec je namenjen za manjše stvari, ki jih otrok potrebuje vsak dan in jih lahko uporablja samostojno. S tem se bo tudi naučil odgovorno paziti na svoje stvari.

Na kaj moramo biti pazljivi pri nahrbtniku ali torbi za v vrtec?

Odločite se, ali bo vaš otrok imel torbico ali nahrbtnik. Če ste se odločili za nahrbtnik, mora le-ta imeti dodaten trak na prsnem delu, da preprečimo zdrs iz ozkih ramen otroka. Prepričajte se, da ga/jo bo otrok znal uporabljati (zadrge namesto gumbov). Ramenski pas mora biti prilagodljiv. Material naj bo vodoodporen, pralen in lahek, saj otroci še ne smejo nositi pretežkih bremen.

Alternativa je tudi doma narejena torbica
Če ste spretni z iglo in nitjo ali šivalnim strojem, lahko pustite domišljiji prosto pot. Prišijete lahko dodatke, ki so všeč otroku – to je lahko avtomobil, kakšna žival, rožica – možnosti je neskončno. Pomembno je, da je blago trpežno, barva pa obstojna.

Vir: Familie-und-Tipps

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here