Toplo mleko je idealno gojišče bakterij

0
1274
Steklenička
Steklenička

Od začetka je sterilizacija stekleničk in še posebej dudic za stekleničke izredno pomembna – pri tem ni važno, za katero izmed priporočljivih metod se odločite. Toplo mleko je idealno gojišče bakterij, in če stekleničke niso zares pomite in sterilizirane, lahko otročiček hudo zboli.

Seveda pa je nemogoče sterilizirati vso opremo, ki jo uporabljate pri kuhanju, ukaševanju ali shranjevanju hrane za otročička – vsekakor pa še posebej pazite, da bo vse dovolj čisto. Če imate pomivalni stroj, ga uporabljajte, daj bo s tem oprema popolnoma čista. Posodo raje pobrišite s čisto kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo.

Steklenice za mleko sterilizirajte do konca prvega leta, da bi pa sterilizirale žličke in posodo še tudi po tem, ko se otročiček že plazi po tleh in daje v usta vse mogoče, skoraj nima več smisla. Druge opreme, ki jo uporabljate za hranjenje, ni potrebno sterilizirati, vendar pa kljub temu sklede in žličke operite v pomivalne stroju ali ročno pri 27 C – pri tem boste morale nositi gumijaste rokavice. Če uporabljate mešalec za hrano, ga je pametno sprati z vrelo vodo, ker so te naprave pogosto gojišče bakterij.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj