Toksini v nosečnosti

O tem kakšni strupi se nahajajo v našem okolju začnemo razmišljati sigurno v nosečnosti, če ne že prej. Toksini se nahajajo v hrani, kozmetiki in v nevidnem stanju okoli nas.

0
526

Toksini in elektronika

Toksini se dandanes večinoma nahajajo v elektronskih napravah. Alja hodi na sprehod brez telefona ali pa ga na na način za letenje. Brezžični telefoni lahko povzročajo negativne posledice na našem plodu in na našem telesu. V primeru, da ne potrebujete wifi, ga imejte raje izklopljenega. Prav tako je računalnike imeti bolje priklopljene na omrežje preko kablov. Alja pravi da, ker ima del pisarne v spalnici, obvezno ponoči vse izključi. Veliko elektro smoga se pojavlja doma, krivci so tudi mikrovalovna pečica in indukcijski štedilnik.

Pomislite tudi na pline, ki se sproščajo iz tapet, barv za stene in pohištva. Zato v nosečnosti ni najboljši čas za pleskanje stanovanja, saj te snovi potrebujejo nekje 6 mesecev, da se izločijo.

Kozmetika

Toksini se nahajajo tudi v kozmetičnih pripomočkih. Posebno pozornost posvetite parabenom in ftalatom. Alja namesto nekaterih krem, uporablja kar karitejevo maslo ali kokosovo maslo. Drži se načela, da tisto kar lahko poje, gre lahko na njeno kožo. Zato ni odveč, da včasih pregledate sestavine od make up-a, krem za obraz, deodorantov, laka za lase, laka za nohte, šamponov, balzamov in gelov za tuširanje. Poleti seveda tudi krem za sončenje. Alja že kar nekaj let ne uporablja teh s kemijskim faktorjem, ampak mineralne. Mineralne kreme za sončenje delujejo tako, da na koži naredijo mehansko zaščito. Koža tako izgleda bolj bela, vendar pa je to naravna zaščita, brez kemijskega posredovanja.

Amalgamske plombe in črevesna flora

Še ena izmed neprijetnih stvari pa so na žalost tudi amalgamske plombe. Strokovnjaki pravijo, da se v sedmih letih od takrat ko so nameščene, iz njih sprosti kar 50% živega srebra v telo. Kako ukrepati, ko je že prepozno in jih imate nameščene? Pomembna je skrb za boljšo in bolj učinkovito črevesno floro, saj mlečne bakterije v črevesju lahko prestrežejo nekaj strupov. Na drugem mestu Alja uživa tako hrano, ki smatra, da raztruplja telo. To so recimo chlorella alge, katere se dobi v prahu ali pa tabletkah. Še posebej je črevesna flora prizadeta, če ste na antibiotikih, ali jemljete katera druga zdravila. Prav tako nanjo vpliva slabša prehrana, veliko predelane hrane in stres. Alja si pomaga tudi s tem, da uživa fermentirano sirotko, kozjo sirotko, kefir ali kakšne druge fermentirane izdelke. Doma si je pripravila fermentirano vloženo zelenjavo. Na to temo je v knjižnici veliko knjig, glede katerih si lahko pridobite še več znanja.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here