Tetovaže in nosečnost

0
1910
Čiščenje noska pri otroku
Čiščenje noska pri otroku

Strokovnjaki tetoviranja mladim ženskam, ki želijo imeti tatu na dimljah ali trebuhu ter nameravajo imeti otroke predlagajo, da še enkrat dobro premislijo o tem. V redkih primerih namreč motivi na teh mestih ostanejo isti kot pred nosečnostjo. Tako lahko iz majhnega delfinčka nastane kit, poleg tega pa se na teh mestih pojavijo še strije. Vzrok je šibko vezivno tkivo. Popačene tetovaže pa se lahko popravijo. Rezultat je dober, vendar ni nikoli več ista kot prej.  Če si želite po porodu popraviti tetovažo, pojdite v takšen studio za tetoviranje, kjer imajo izkušnje s strijami. Strošek je odvisen od velikosti, kompleksnosti in motiva.

Tetovaža lahko onemogoči epiduralno anestezijo

Če imate na spodnjem delu hrbta tetovažo v močnih, temnih barvah, je lahko to problem. Če je koža preveč obarvana, anesteziolog ne more natančno najti prostora med vretenci. Poleg tega barvilo ne sme priti v občutljiv hrbtenični kanal v hrbtenici, saj lahko povzroči škodo.

Včasih se ženske želijo tetovirati, ko so že noseče. V poštev pride tetoviranje do tretjega meseca nosečnosti, če je ženska v dobrem splošnem zdravstvenem stanju, ne pa kasneje.

Med nosečnostjo se raje odločite le za majhen motiv – ali počakajte

Če si izberete majhen motiv, bodo bolečine in stres za mater in otroka omejene, prav tako pa ne bo toliko barve na telesu. Uporabljajo se lahko samo barve, ki so odobrene in varne v nosečnosti. Kdor ne želi tvegati in želi preprečiti povečano tveganje za zaplete, naj raje počaka do časa po porodu.  Veliko žensk pride na idejo, da bi moteče strije prekrile s tetovažo.

Vir: Schwangerschaft

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here