Striženje otrokovih las

0
2239
pri_frizerju

K frizerju že z malčkom? Nekateri starši prvo striženje raje zaupajo frizerjem, spet drugi se odločijo, da bodo nekaj časa malčka strigli sami. Pomembno pa je, da imate spretne roke. Ali bo frizura uspela, pa ni odvisno le od staršev, temveč tudi od malčkovega sodelovanja. Pri nekaterih otrocih pomaga, če lahko imajo med striženjem v rokah nekaj, s čimer se lahko zamotijo, na primer igračo. Spet drugi uživajo, če lahko sedijo pred ogledalom in se opazujejo v njem.

pri_frizerju

Striženje las: otrokov strah.

Okoli striženja ne delajte prevelikega pompa, sicer bo otrok le še bolj nervozen. Postopek mora teči hitro in gladko, saj otroku hitro zmanjka potrpežljivosti – običajno bo otrok težko pri miru dlje kot pet minut. Dojenčki pred škarjami nimajo nikakršnega strahu, če pa je otrok že malo starejši, je to drugače, saj se boji, da bo striženje las bolelo. Nasvet: vzemite svojega otroka enkrat s sabo k frizerju, ali pa si doma odrežite majhen pramen las – tako otroku pokažete, da ni razloga za strah.

Za striženje uporabljajte profesionalne škarje. Za striženje raje ne uporabljajte gospodinjskih škarij ali škarij za papir. Takšne škarje lahko lase poškodujejo, prav tako pa niso primerne za tanke laske dojenčkov.

Prva pričeska še ni tako pomembna. Prva frizura pravzaprav še ni pričeska. Lasje dojenčka sprva rastejo zelo neenakomerno. Načeloma jih je potrebno zmanjšati takrat, ko postanejo moteči. Včasih silijo na oči, včasih pa v uho ali na hrbet. Las pred striženjem ne umivajte. Veliko boljšo predstavo boste imeli, če boste strigli suhe lase.

Lase odrežite natančno. Pomembno je tudi, da jih ne odrežete preveč naenkrat. Prekratki lasje ne izgledajo dobro, poleg tega pa je nevarnost poškodb večja, če s škarjami pridete preblizu lasišču. Ko strižete lase za ušesi, ušesa primerno zavarujte z roko. Če ima malček bujne lase, boste morda rabili glavnik. Če ima otrok ravne lase, morate biti še posebej natančni, saj se bo vsak »kiks« takoj videl.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here