Striženje dojenčkovih nohtov brez solz

0
520
dojencek_-_oci

Dojenčkovi nohti so še vedno zelo mehki in nežni. Kljub temu pa se lahko vaš otrok z njimi že opraska, zato je potrebno krajšanje nohtov. Prsti novorojenčkov so zelo občutljivi. To še posebej velja za podnohtja. Zato v prvih 6-8 tednih nohtov naj ne bi krajšali. Namesto tega lahko nohte previdno odgriznete z zobmi. Usta in ustnice lahko nohte skrajšajo zelo natančno, poleg tega pa se na ta način zmanjša tveganje za poškodbe. Sicer pa naj dojenček v prvih dveh mesecih življenja nosi rokavičke, ki mu bodo preprečevale praskanje. dojencek_-_oci

Za striženje dojenčkovih nohtov se priporočajo posebne škarjice za otroške nohte, ki so zaokrožene. Še posebej primerno je, že dojenčku postrižete nohte po kopeli, ko so mehki, otrok pa je sproščen. Nohti na rokah rastejo hitreje kot nohti na nogah. Kljub temu, če nohte skrajšate dvakrat na teden. Pri vsakem otroku je sicer drugače, nekaterim rastejo bolj hitri kot drugim. Noht odrežite kolikor se le da na okroglo, saj lahko tudi kratki nohti z ostrimi vogali povzročajo praske. Za striženje nohtov je pomembna dobra svetloba. Najlažje bo, če vam pomaga tudi partner, saj lahko zamoti otroka ali drži prst.

Preberite tudi Nega nohtov, ušes, oči, las na http://babybook.si/dojencek/mala-sola-nege-dojencka/nega-nohtov-uses-oci-las/nega-nothov-uses-oci-las.html.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here