Starši se lahko od otroka veliko naučimo

0
2161

Otrok je nekaj najlepšega kar se nam zgodi v življenju in zaradi katerega lahko postanemo boljši. Za seboj prinese tudi neprespane noči, a vse to odtehta.

Mag. Nastjo Mulej smo vprašali kaj se lahko starši naučimo od otroka. Oglejte si zanimiv video.

Empatija, potrpežljivosti, pa mislim, da smo vedno vsi očarani nad to neskončno radovednostjo in voljo do življenja in ljubeznijo do vsakega dneva, ki jo nosijo s seboj. Mislim, da če otroka gledamo na tak način je otrok eden največjih učiteljev, ki jih ima vsak kdor kot starš. Ker verjetno ni človeka, ki bi se ga to ne bi dotaknilo, spremenilo in jaz bi si skoraj upala da trditi, da na boljše.

Saj vidimo ženske, ki postanejo mame, postanejo bolj samozavestne, ker glej, kaj mi je uspelo, čudež življenja, kreirala sem življenje, pri tem ko moški postanejo bolj odgovorni, kot so sicer današnji moški. Otrok je seveda ena najlepših stvari, najbolj naporna, grozno naporna ampak najlepša stvar, ki se nam lahko zgodi. Seveda, nočem idealizirat, otrok ti da vse najboljše, da ti tudi vse najslabše, kar na enkrat pozabiš skrbeti zase, skrbeti za partnerja, skrbeti za dvojino, imaš malo spanja, tako da seveda je tudi marsikaj neprijetnega, če ne postaneš potrpežljiv.

Nastja Mulej

mag. Nastja Mulej

http://debono.si/nastja-mulej

magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj